KezdőlapCímlapÁll a bál Ausztráliában: kiszivárgott a parlamenti szexvideó

Áll a bál Ausztráliában: kiszivárgott a parlamenti szexvideó

Ausztráliában áll a bál: olyan videókat szivárogtattak ki, amelyeken a parlament különböző dolgozói szexelnek a törvényhozás épületében. Többféle felvétel van: valaki az egyik képviselőnő íróasztalán csinálta, volt példa szexre az imateremben is. Botrányos az is, hogy prostituáltakat is bevittek a parlamentbe.

A videókat egy korábbi kormányzati alkalmazott szivárogtatta ki az ausztrál médiának, aki azt mondta, hogy már annyi ilyet látott, hogy immúnissá vált. Az egyik videón pedig az látható, ahogy a kirúgott tanácsadó szexuális aktust végez egy női képviselő íróasztalán.

A videók kiszivárogtatása azután történt, hogy a személyzet egy korábbi tagja felfedte mennyire félt, hogy elveszíti állását egy állítólagos szexuális zaklatás után. Brittany Higgins azt állítja, hogy 2019 márciusában megerőszakolta egy magas rangú kollégája egy irodában, és úgy érezte, nyomást gyakorolt rá, hogy ne jelentse az esetet a rendőrségen.

Ezután többen is felszólaltak és előálltak a hasonló történetükkel, a múlt héten pedig ezrek vettek részt tüntetéseken, hogy tiltakozzanak a nők szexuális zaklatása ellen Ausztráliában.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök szégyenletesnek nevezte a videókat és megígérte, hogy mindent megtesznek azért, hogy rendet csináljanak a parlamenten belül.

„Teljesen meg vagyok döbbenve és fel vagyok háborodva, ez szégyenletes, egyszerűen csak szégyenletes. Teljesen megdöbbentem, ami többször is előfordult az elmúlt hónapban. (…) A nőknek egész életükben el kellett viselniük ezt a bánásmódot, ahogyan édesanyjuknak és nagymamájuknak is a múltban” – mondta a sajtótájékoztatón a miniszterelnök.

Indirekt/Blikk