KezdőlapCímlapA Závecz-kutatás szerint Dobrev Klára nyerte a tegnap esti miniszterelnök-jelölti vitát

A Závecz-kutatás szerint Dobrev Klára nyerte a tegnap esti miniszterelnök-jelölti vitát

A Demokratikus Koalíció jelöltje, Dobrev Klára 42 százalékkal lett első Márki-Zay Péter előtt. A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 38 százalékkal lett második.

Szoros versenyben Dobrev Klára nyerte az RTL Magyarország szervezésében megtartott utolsó miniszterelnök-jelölti vitát a Závecz Research kutatása szerint. A felmérés, amely több mint 1000 fős mintán alapul, a vita nézőinek véleményét reprezentálja – írja az RTL.

A Demokratikus Koalíció jelöltje, Dobrev Klára 42 százalékkal lett első Márki-Zay Péter előtt. A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 38 százalékkal lett második. 20 százalék nem tudott dönteni. Azok körében viszont, akik még nem szavaztak, döntetlenre állnak: Márki-Zay Péterre várhatóan 38 százalék, Dobrev Klárára 37 százalék voksol majd.

Arra a kérdésre, ki volt a leginkább meggyőző, a legtöbb néző szintén Dobrev Klárát jelölte meg: ez a válaszadók 47 százaléka volt. Márki-Zay Péter 41 százalékkal lett második. A közvéleménykutatás alapján a vitát nyomon követő nézők 61 százaléka adta le a szavazatát eddig.