2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Pilótahiba okozta azt a repülőbalesetet Törökszentmiklóson

Pilótahiba okozta azt a repülőbalesetet Törökszentmiklóson

Törött csigolyával szállt ki a lezuhant repülő egyik utasa Törökszentmiklóson.

Fotó: MTI Mészáros János

A Blikk megtudta: az 50 éves N. Zsolt orr-, és arccsonttöréssel, illetve gerinccsigolya-töréssel a saját lábán szállt ki a gépből. Megpróbálta kisegíteni a barátját, az 58 éves, szintén gerincsérült S. Györgyöt a roncsok közül, aki figyelmeztette, hogy mozdulni sem tud, mert beszorult a lába. Györgyöt a tűzoltók vágták ki a gépből, őt légmellel, borda- és lábtörésekkel, medencetöréssel és életveszélyes gerincsérüléssel mentőhelikopter szállította a Szegedi Klinikára, ahol mélyaltatásban tartják. Egyelőre nincs operálható állapotban.

– Nem tudjuk, ki vezette a motoros vitorlázórepülőt, de az biztos: Zsolti és Gyuri is mindketten tapasztalt pilóták” – mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő családtag. – Zsolt ebéd után annyit mondott a feleségének, Zitának, hogy elmegy repülni. Amikor Zita meghallotta a szirénázó mentőket és a tűzoltókat, nem is sejtette, hogy a férjéhez sietnek. Amikor Zita a baleset estéjén telefonon érdeklődött a férje állapota iránt, Zsolt az orvosán keresztül ezt üzente: „Szeretlek benneteket, vigyázzatok magatokra.”

A hatóság próbálja tisztázni, kinek a hibája okozta a balesetet. A nyomozók lefoglalták a repülési naplót és a két férfi mobiltelefonját is. A Blikk informátora szerint fel sem szállhattak volna, mert az időjárási körülmények miatt nem volt biztonságos. Nem volt stabil a szélirány, ennek a felismerése a pilóta felelőssége.