2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Pedofil-ügy: az LMP korábbi politikusát körözi a rendőrség

Pedofil-ügy: az LMP korábbi politikusát körözi a rendőrség

Pedofil bűncselekmény miatt körözi a rendőrség az LMP politikusát!

Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot a Somogy vármegyei egyenruhások múlt vasárnap. A 67 éves férfi nem ismeretlen a helyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt.

Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt, mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az ellenzéki párt oldalán található információk szerint Kovács az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja. Az adatlapjából kiderül, hogy a háromgyermekes férfi MBA közgazdászként végzett Pécsett, jelenleg pedig ingatlanértékelőként dolgozik. Korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő.

LMP-s képviselőjelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határmenti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele.

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.