2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Pár napig még velünk marad a hideg és az eső

Pár napig még velünk marad a hideg és az eső

Hétvégére is marad a borús, csapadékos, szeles idő.

A mai időjárás Budapesten szintén borult lesz, délelőtt váltakozó intenzitással eshet az eső. Délután nyugatira fordul és megélénkül a szél, a magasabban fekvő helyeken meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-12, az esti pedig 6 fok körül valószínű.

Az ország többi részén is túlnyomóan borús idő lesz, a déli, délkeleti megyéknél vékonyodhat el a felhőtakaró, és ott szűrt napsütés is lehet. Kelet felé újabb csapadékzóna vonul, ez a déli órákra várhatóan elhagyja a Dunántúlt, este pedig csak az északkeleti megyékben lehet eső, zápor. A Dunántúlon az északnyugati, délkeleten viszont a déli, délnyugati szelet kísérhetik erős lökések, a Dél-Alföldön viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton és az ország középső részén 8-13, keleten 14-19 fok között alakul. Késő estére 4-9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Néhol időnként felszakadozhat a felhőzet. Délutántól többfelé előfordulhat eső, zápor, kora estétől havas eső, a hegyekben pedig havazás is lehet. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, viharos is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 5-13 fok között alakul.

Vasárnap délelőttig felhős lesz az ég, majd egyre inkább felszakadozik és csökken a felhőzet. Reggelig többfelé várható eső, havas eső és hó is, napközben azonban egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-9 fok között várható.

Hétfőn közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délen várható a legtöbb napsütés. Számottevő csapadék nem lesz, a déli délnyugati szél viszont többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-12 fok között alakul.