2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Otthon tölthette az ünnepeket Curtis gyilkossággal vádolt testvére

Otthon tölthette az ünnepeket Curtis gyilkossággal vádolt testvére

Nagy volt az öröm a Széki családban, a szeretet ünnepét ugyanis már otthon tölthette Curtis gyilkossággal gyanúsított testvére, Lajos is…

Az MTK egykori labdarúgója, Katzenbach Imre megölésével idén májusban gyanúsították meg Sz. Lajost és L. Istvánt, míg harmadik társuk, H. László felbujtás miatt került a rácsok mögé.

A Blikk információja szerint a három férfi közvetlenül az ünnepek előtt, december 22-én hagyhatta el a börtönt, mindhárman házi őrizetben vannak. A bűnügyi felügyelet elrendelését megerősítette lapunknak a H. Lászlót képviselő dr. Zamecsnik Péter, aki hozzátette: az ügyészség megfellebbezte a döntést. Ideiglenesen tehát a három gyanúsított otthon lehet, ha azonban a másodfokú bíróság úgy dönt, ismét elrendelhetik a letartóztatásukat.

A Széki családhoz közel álló ismerősök szerint Curtis és az egész família megkönnyebbüléssel fogadta a döntést, hiszen így együtt tölthették az ünnepeket Sz. Lajossal. Különösen a testvérek édesanyját viselte meg a férfi bebörtönzése, most viszont finomságok sorával várta gyermekét. Az egész család töretlenül hisz Sz. Lajos ártatlanságában, a férfi a Blikk információja szerint átment a hazugságvizsgálaton is, amelyet egyébként maga kért.

Mint ismeretes: Sz. Lajost és társait azzal gyanúsítják, hogy ők ölték meg és ásták el még 2009-ben az MTK egykori labdarúgóját, Katzenbach Imrét. A sportolót sokáig eltűntként keresték, majd tavaly bombaként robbant a hír: földi maradványait megtalálták egy baranyajenői birtokon. A gyilkossággal először Katzenbach jóbarátját, nejének jelenlegi párját, H. Attilát gyanúsították meg, aki azonban kihallgatásakor azt állította a nyomozóknak: az emberölést Sz. Lajosék követték el. A rendőrök hittek neki, így került rács mögé a rapper testvére és két társa.

A gyanúsítottakat egyszer már házi őrizetbe helyezték, azonban később a bíróság ismét elrendelte a letartóztatásukat. Blikk-információ

Curtis nemrég a Tényeknek exkluzív interjút adott, amelyben elmondta, hogy biztos testvére ártatlanságában, és abban bízik, idővel a bíróság is rájön, hogy tévedtek.

– Én nem tudom róla elképzelni, hogy bármikor is meg tudna ölni egy embert, vagy meg tudott volna ölni egy embert – kezdte a csatornának, majd cáfolta, hogy megtalálták volna a bátyja DNS-ét mint bizonyítékot. – Voltak hírek, amelyekben az volt, hogy a bátyám DNS-ét megtalálták, de ez sem igaz. Nem találtak DNS-t, semmilyen bizonyítékot nem tudnak felmutatni a testvérem és a másik két ember ellen.

Indirekt/Blikk