2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Öt napig nézte a férfi, ahogy a megvert élettársa haldoklik a földön

Öt napig nézte a férfi, ahogy a megvert élettársa haldoklik a földön

Agyba, főbe verte élettársát, majd napokig a padlón hagyta haldokolni a kiskunlacházai férfi, bizarr kifogással magyarázta a tragédiát a rendőröknek.

Rettenetes bűncselekmény történt kiskunlacházán, a látogatóba érkező fia találta eszméletlen állapotban padlón fekvő édesanyját még 2021. december 29-én délután. Mentőt hívott, az asszonyt pedig életveszélyes állapotban kórházba vitték, ám az orvosi ellátás ellenére 2022. január 2-án meghalt – írja a rendőrség.

Az igazságügyi orvosszakértői boncolás a 61 éves asszony testén számos, tipikusan bántalmazásból eredő sérülést tárt fel. Koponyaűri vérzését, törött bordáit, rúgás, ütés, taposás okozhatta. A szakértő azt is megállapította, életveszélyes sérülésein kívül halálához a kihűlés is hozzájárult.

A kiskunlacházi helyszínről előállították az áldozat 62 éves élettársát. Elszámoltatásakor emberölés és kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg. A beszerzett adatok ugyanis arra utaltak, a férfi 2021. december 28-án délután agyba-főbe verte az asszonyt, aki eszméletlenül zuhant a padlóra. Ott feküdt mozdulatlanul a fűtetlen lakásban a mentőt hívó fia másnapi látogatásáig, P. Ferenc nem törődött vele, nem hívott sem orvosi, sem egyéb segítséget számára. A nyomozás azt is felszínre hozta, hogy kettejük kapcsolata nem volt felhőtlen, a férfi rendszeresen verte az asszonyt, haját tépte, megalázta.

A férfi tagadta, hogy megölte volna párját, a bántalmazásokat sem ismerte el. Állítása szerint tasli, vagy pofon előfordult, de komolyan, súlyos sérüléseket okozva sosem emelt rá kezet. A 2021. december 28-án történtekkel kapcsolatban azt mondta, élettársa az ittassága és a cica miatt elesett és beütötte a fejét a radiátorba. Ő próbálta felhúzni az ágyra, de nem bírta.

Az őrizetbe vett 62 éves férfi ellen emberölés, valamint kapcsolati erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték bűnügyi felügyeletének elrendelését, amelyről a bíróság 2022. január 28-án döntött.