2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Összecseréltek két újszülöttet Hódmezővásárhelyen: más gyerekét vitték haza a szülők

Összecseréltek két újszülöttet Hódmezővásárhelyen: más gyerekét vitték haza a szülők

Az egyik gyereket már haza is vitték, amikor kiderült a tévedés. A történetnek ugyan happy end lett a vége, és már mindkét kisbaba a saját családjánál van, de a kórház reakciója egyelőre még várat magára.

A napokban véletlenül összecseréltek két kisbabát a hódmezővásárhelyi kórház szülészetén, tudta meg a szeged365.hu. A bakit ráadásul még a szülők sem vették észre, és az egyik kisfiút már haza is vitték a nem igazi szülei, amikor a kórházból rájuk telefonáltak, hogy sajnos rossz gyermeket vittek haza.

Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza. Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk – mondta a hírportálnak az egyik apuka, Dajka Zoltán, aki az információt érdekesnek találta párjával, hiszen ők úgy tudták, hogy már hazahozták gyereküket.

A szülőknek ezután a kórházból azt mondták, ellenőrizzék a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, és az apukának szikrázott a szeme, amikor meglátta a szalagon egy másik gyerek nevét. Dajka Zoltán szerint a csere oka az lehetett, hogy nagyon hasonlított a fiára a másik csecsemő, akit elhoztak véletlenül a kórházból:

„Ugyanúgy ott volt az orrán néhány pötty, mint a miénknek.”

Dajkáéknak ezután 30 percet kellett várniuk, amíg tudtak egy taxit fogni, az apuka szerint ez volt élete leghosszabb félórája.

– Újabb 15 perc alatt értünk be, aztán ott volt előttem a nőgyógyászat ajtaja, amin csak csengetésre lehet átjutni. Tenyérrel szétpattintottam a mágneszárat, a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülettel – mondta a férfi, aki szerint a másik szülői pár egyáltalán nem tűnt idegesnek a szituáció miatt, így végül mind a két gyermek a helyére került.

A kórházban azt mondták az apukának, hogy hiba történt, és küldenek majd egy bocsánatkérő levelet is az érintetteknek. Az ügyben maga az intézmény egyelőre még nem reagált, de ami a legfontosabb, hogy az ügy vége happy end lett, hiszen mindkét kisbaba egészséges és immár a helyére került.

Indirekt/Blikk