KezdőlapBelföldOrszágos pedagógussztrájk lesz ma és holnap

Országos pedagógussztrájk lesz ma és holnap

Március 16-17-re ismét országos pedagógussztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a közoktatásban és a szakképzésben dolgozóknak a gördülő sztrájk keretén belül.

„Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot” – írták a Nedolgozzingyen.hu oldalon.

A PDSZ és a PSZ 2023. március 16-17-ére hirdeti meg a gördülő sztrájk keretében a következő sztrájknapokat. Azt kérik hogy e két napon:

A szülők ne küldjék be a gyerekeiket azokba az intézményekbe, ahol munkabeszüntetést szerveznek. Kérjük a támogatókat, a munkabeszüntetésekben részt vevő intézmények köré vonjanak élőláncokat! Tegyük láthatóvá, hogy mit akarunk! – írták, hozzátéve: a szakképzésben dolgozókat is ismét bevonnák a sztrájkba.

„Reméljük, hogy ezzel végre a szakképzésben dolgozók követeléseit is sztrájkbizottságban tudjuk tárgyalni az illetékesekkel. A kormány helyett – szégyenszemre – a bíróság jelölte ki a kormány képviselőjét az egyeztetésben, mivel ennek a törvényi kötelezettségnek a kormány a mai napig nem tett eleget. A PDSZ 2023. február 22-én benyújtotta a bíróságnak a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát, amely a kétórás figyelmeztető sztrájkra vonatkozó jogerős végzés alapján készült. Ebben nincs a sztrájk alatt tanítási kötelezettség” – fejtették ki.