2023.03.29
Auguszta
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor: nem lesz kijárási tilalom, Magyarországnak működnie kell

Orbán Viktor: nem lesz kijárási tilalom, Magyarországnak működnie kell

Fel vagyunk készülve rá, hogy megvédjük az időseket, hogy meggyógyítunk minden magyar beteget” – mondta a miniszterelnök szombat este az m1-en.

fotó: Facebook

A magyar miniszterelnök bejelentésének fő irányvonala az volt, hogy Magyarországnak működnie kell, nem lehet hagyni, hogy az ország újra leálljon, ez derült ki már a Nemzeti Konzultáció során is.

“Nem akarunk kijárási tilalmat bevezetni, azt bszeretnénk, hogy működjön az ország, a turizmus, a művészet és a sport világa is. Ehhez az kell, hogy a szabályokat tartsuk be. Bezártuk a kórházakat és az idősotthonokat a látogatók előtt, védőmaszkban menjünk a boltba, aki ezt megszegi az büntetést kap, de a bolt is. Másodszorra a boltot figyelmeztetik, harmadik esetben pedig bezárással sújtják. Nem erőből akarjuk betartatni a szabályokat, hiszen ezeket közös érdekből vezettetve hoztuk meg – magyarázta Orbán Viktor. Hozzátette: egyelőre nincs indok az iskolák bezárására, de ha emelkedik a halottak száma, meghozzák ezt a döntést. Miközben október 1-től minden iskolában, minden nap, minden gyereknek belépéskor megmérik a lázát, a kormány nem feledkezik meg az idősekről sem.

– Tavasszal több tízezer idős ember életét mentette meg a magyar egészségügy, amely most is felkészült a második hullámra. Több, mint tízezer szabad ágy van, mellé orvos, ápoló személyzet, lélegeztetőgép, orvosi eszközök mind-min rendelkezésre állnak. Amennyi munkahelyet a vírus elvett, annyi munkahelyet teremtett a kormány. Azonban a budapesti turizmus helyzete jövőre sem lesz tartható. A családok életszínvonalának megvédése fontos feladat, ennek érdekében tárcanélküli miniszteri posztot hoz létre a kormány. Orbán Viktor a riporter külpolitikát érintő kérdésére leszögezte: hosszabb távon sem fogunk migránsokat beengedni Magyarországra, a magyar nemzet karakterét a kormány nem engedi megváltoztatni.

– Keresztény hagyományokat őrző életet szeretnénk a gyermekeinknek is és még nagyon sokáig – szögezte le Orbán Viktor.