2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor elfogadta Zelenszkij meghívását: elmegy Kijevbe

Orbán Viktor elfogadta Zelenszkij meghívását: elmegy Kijevbe

Eddig hivatalosan megerősített információk nem, csak értesülések voltak arról, hogy az ukrán elnök Kijevbe invitálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, ám Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a Blikknek megerősítette: a hír igaz és Orbán Viktor élni fog a lehetőséggel.

Az uniós csúcstalálkozón végre szemtől szemben állt egymással Volodimir Zelenszkij és Orbán Viktor. Brüsszeli látogatásán az ukrán elnök beszédet mondott az Európai Parlamentben, felszólalt az uniós vezetők találkozóján, illetve több más találkozót is lebonyolított. Orbán Viktor ugyan nem tapsolt, mikor megjelent az EP-ben Zelenszkij, de később mégis sikerült egy kézfogás.

Nem tudni, miről beszélgettek ebben a pár percben, a Blikk mindenesetre megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, igaz-e, hogy tényleg meghívta az ukrán elnök Kijevbe Orbán Viktort. És ha igen, élni fog-e a lehetőséggel. Nos, a válasz mindkét esetben igen. A magyar miniszterelnök tehát elmegy Kijevbe, de pontos időpontról nincs szó egyelőre:

A hír igaz, az ukrán elnök meghívta Orbán Viktort. Amikor szükséges és időszerű lesz, a miniszterelnök ellátogat Kijevbe – írta a Blikknek Havasi Bertalan.