2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor: Budapesten is feloldjuk a kijárási korlátozást

Orbán Viktor: Budapesten is feloldjuk a kijárási korlátozást

A kormányfő ígérete szerint szombaton, az operatív törzzsel és járványügyi szakemberekkel egyeztetve hozta meg döntését kormányfőként.

Szombat délután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést tett Budapest járványügyi lazításával kapcsolatban. “Az első csatát a járvány megfékezéséért fényesen megnyertük” – fogalmazott a kormányfő. Ennek fő összetevője volt, hogy a kormány időben intézkedett, az ország lakói pedig felelősen viselkedtek.

“A járvány erejét Budapesten is letörtük. Így Budapesten is áttérhetünk, igaz, megfontoltan és óvatosan a védekezés második szakaszára, ezért a kijárási korlátozást feloldjuk,

és a főváros mindig két héttel követi majd a vidéket. Arra kérem a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára” – mondta még.

A bejelentés alapján Budapestre az alábbi szabályok vonatkozhatnak hétfőtől:

Hajrá, Budapest // Come on, Budapest!

66. Hajrá, Budapest // 66. Come on, Budapest!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. május 16., szombat

Minden üzlet korlátozás nélkül nyitva tarthat, de az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket 9 és 12 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek látogathatják.