2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor: április 19-től csak az óvodák és alsó tagozatos osztályok indulnak

Orbán Viktor: április 19-től csak az óvodák és alsó tagozatos osztályok indulnak

A miniszterelnök Facebook-oldalán bejelentette, hogy ha elérjük a 3,5 millió beoltottat, az lehet a nyitás következő lépcsőfoka. Úgy véli, ez a jövő hét közepén megtörténhet.

Videójában Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, akinek a munkáját dicséri, hogy nemrég elértük a 3 millió beoltottat. Többek között az orvosoknak, egészségügyi dolgozóknak, rakodómunkásoknak is. Orbán Viktor szerint akár már a jövő hét közepén, szerdán vagy csütörtökön elérhetjük a 3,5 milliós számot is. Ha ez megtörténik, kinyithatnak a teraszok. Hozzátette: hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik.

A mai kormányülésen úgy döntöttek, hogy április 19-én kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait, a felső tagozatosoknak marad az online oktatás, ők majd a középiskolásokkal együtt térhetnek vissza az intézményekbe, május 10-én.

Orbán Viktor beszélt arról is: mind a nemzetközi térben, mind itthon felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások, szerinte ezeknek az a célja, hogy elbizonytalanítsák az embereket. A miniszterelnök mindenkit arra kért, ne hallgassanak az oltásellenes hangokra, és fogadják el a nekik felkínált oltóanyagot.

ATV