Van, aki hal nélküli halászlére készül, más inkább élő halat vásárol, hogy megússza a filézés és a szeletelés árát idén karácsonykor.
Mint ahogy arról a Blikk is beszámolt korábban, a szakemberek úgy látják, hogy aranyárban lesz karácsonykor a halászlé. Nemcsak a hal drágult, de a hozzávalók ára is csaknem a duplájára nőtt tavaly óta. A halárak növekedéséhez hozzájárult a 121 éve nem látott aszály, ami miatt több tó teljesen kiszáradt.
– Harminc százalékkal drágább lett a hal, így van, aki a hal nélküli halászlé receptjét tanulja: algaalappal is készülhet a karácsonyi vacsora – írja a HVG a szegedi piacon szerzett tapasztalataik alapján.
Az árusok szerint van, aki inkább élő halat vásárol, csak hogy megússza a filézés és a szeletelés árát.
A lap továbbá arról is beszámolt, hogy a fenyőárusoknak négyszeres díjat kell fizetniük, ezzel indokolják a magasabb árakat. Sőt, már azon sem lepődnek meg, hogy fenyő helyett sok nyugdíjas csak ágakat vásárol. De a karácsonyi díszeket sem keresik annyira, mint tavaly.