2022.06.27
László
Kezdőlap Belföld Ököllel támadt nőkre egy férfi Salgótarjánban

Ököllel támadt nőkre egy férfi Salgótarjánban

Férfiakat és nőket megfenyegetett, majd – minden előzmény nélkül – ököllel esett neki az áldozatainak egy salgótarjáni férfi. A megvadult 24 éves férfi ellen lopás, könnyű testi sértés és garázdaság bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A támadó május és június hónapban több alkalommal fenyegetett meg és bántalmazott járókelőket Salgótarján belvárosában. Először május közepén, amikor is S. József egy helyi buszmegállóban lépett oda egy nőhöz, akinek az arcához tette az öklét, majd megfenyegette, hogy eltöri az állát. A gyanúsítottat egy, a buszmegállóban várakozó férfi próbálta józan észre bírni, felszólítva, hogy a viselkedését fejezze be, mire S. József lépett combon rúgta őt.

Júniusban is akcióba lépett. A megyeszékhely belterületén, a járdán sétáló sértett mögé lépett, hátulról a bal kezét megfogta, majd megrángatta a haját. Pár nappal később minden előzmény nélkül egy férfira is rá támadt: azt mellkason ütötte, majd egy nőnek ököllel nagy erővel az arcába vádott. A sértettek a bántalmazások következtében könnyű sérüléseket szenvedtek – írta a rendőrség.

Megalapozott a gyanú, hogy a férfi a bántalmazásokon és a fenyegetéseken kívül több salgótarjáni üzletből szeszes italt és édességet lopott el, közel 120.000 forint kárt okozva.

A salgótarjáni rendőrök a 24 éves helyi lakost elfogták, előállították és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, lopás vétség, könnyű testi sértés vétség és többrendbeli garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A hatóság tagjai előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására – közölte a police.hu.