2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Nótár Mary öt év után pert nyert a volt menedzsere ellen

Nótár Mary öt év után pert nyert a volt menedzsere ellen

Nótár Mary csaknem öt évig pereskedett volt kiadójával és menedzserével, akik bűnösségét már a bíróság is kimondta.

Nótár Mary és egykori kiadója között 2016. augusztusában romlott meg végleg a kapcsolat egy elszámolási vita miatt; saját fellépéseinek szerződését nem mutatták meg, neki, és a pénzátvételét is a háta mögött rendezték. Ekkor az énekesnő ügyvédet fogadott, aki szerződésmódosítást javasolt; Mary egykori kollégái ezt el is fogadták, így az énekesnő 2016 szeptemberében személyesen ment el volt menedzsere házához ez ügyben, de az este nem várt fordulatot vett és kiabálásba torkollott: az énekesnő ekkor közölte, hogy hosszú évek óta tartó együttműködésüknek vége. Amikor a bejárati ajtóhoz ért, visszarántották a karjánál fogva, majd a dolgozószobáig ráncigálták. Ezt követően rázárták az ajtót, majd akarata ellenére sem engedték ki, megfélemlítés céljából pedig egy kard is volt az asztalon. Noha a szörnyűség csak negyedóráig tartott, Mary szerint örökkévalóságnak tűnt.

Egykori munkatársai vallomása eltért Mary állításaitól, az énekesnő igazát azonban négyfős zenekara is alátámasztotta, akik – mivel egy közös próbára indultak volna tovább – a ház előtt vártak az énekesnőre. Mary ekkoriban bontott szerződést zongoristájával, ennek híre pedig egykori kollégáihoz is eljutott; a zongoristát felkeresték, aki ennek eredményeképp megváltoztatta vallomását. A bíróság megkérdőjelezte az egykori zenésztárs igazát, és mindenben Nótár Marynek adott igazat, így az ügy öt év pereskedés után lezárult: Mary producerét és kiadóját társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek.

Mary a Fókusz adásában elmondta: mély nyomot benne az eset, azóta nem is mer egyedül nyilvános helyre menni. A nehéz időszakot Elfeledem című dala őrzi; ennek megszületésekor már érezte, hogy az igazság útjára lépett.

Indirekt/Blikk