2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Női ruhába öltözött férfi lopott idős emberektől

Női ruhába öltözött férfi lopott idős emberektől

A fővárosi rendőrök elfogtak egy nőnek öltözött férfit és társát, akik a gyanú szerint idős emberek lakásából loptak.

A megtévesztés céljából női ruhát és parókát viselő férfi és egy nő 2023. január 23-án délután egy II. kerületi utcán leszólított egy idős asszonyt, majd – egy közös ismerősre hivatkozva – bekéredzkedtek a lakásába. Az ingatlanban egyikőjük elterelte a 80 éves sértett figyelmét, amíg a cinkosa összeszedte az értékeket. A „látogatók” pénzt, külföldi valutát és ékszereket vittek el több mint egymillió forint értékben.

​A páros 2023. március 3-án hasonló módszerrel jutott be egy idős ember lakásába, szintén a II. kerületben. Egyikőjük szóval tartotta a 85 éves férfit, amíg a társa átkutatta a lakást, ahonnan ellopott 450 ezer forintot.

A lopásokkal gyanúsítható 23 éves R. Jánost és a 38 éves K. Erikát a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói azonosították, majd három napon belül – 2023. március 6-án – elfogták.

A fővárosi rendőrök a nőnek öltözött férfit és társát előállították, majd egyrendbeli lopás bűntette és egyrendbeli lopás vétsége miatt kihallgatták őket.

Mindkettőjüket őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – adta hírül a police.hu.