2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Nem TNT Inti az egyetlen: ezeket a magyar sztárokat körözte már a...

Nem TNT Inti az egyetlen: ezeket a magyar sztárokat körözte már a rendőrség

Nagyon megdöbbent Zuber Krisztián, ismertebb nevén Inti, mikor egy barátja közölte vele, fent van a rendőrség honlapján a körözési listán.

A TNT zenekar tagja ellen elfogatóparancsot adtak ki, mivel nem fizetett be egy büntetést. – Az egész 2018-ban történt, amikor is ittasan ültem volán mögé. Igazoltattak a rendőrök, és ittas vezetés miatt indult egy eljárás – kezdte lapunknak a zenész.

– Egy évre bevonták a jogosítványomat amit le is adtam és pénzbüntetést is kaptam. A gond az volt, hogy bár kiküldték a csekket, egyszerűen elfeledkeztem róla. Arról nem is beszélve, hogy a pandémia kellős közepén nem ez volt az első dolgom. Mivel nem voltak fellépések, koncertek így nem nagyon volt bevételem, és a családomat kellett eltartanom. Se energiám, se anyagi forrásom nem volt, hogy befizessem a büntetést, ezért maradt el.

Miután szóltak a zenésznek, hogy körözést adtak ki ellene azonnal összeszedte a szükséges pénzt és befizette a korábban kiszabott összeget. Az ilyenkor kiszabott pénzbírság összege függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől, ám általánosságban elmondható, hogy több százezer forintos is lehet a büntetés.

– Azt mondták, hogy van egy kis átfutási idő, de délelőtt 9:30-kor már le is került a parancs a honlapról. Nem volt jó érzés ezzel szembesülni, de bárki hibázhat, én pedig tisztáztam a nevemet – folytatta.

– Azt is nagyon megbántam, hogy akkor, három éve azután ültem autóba, hogy ittam, ez egy óriási hiba volt részemről. Természetesen azóta nem csináltam ilyet, és jogosítvány nélkül sem vezettem. Nekem nem derogált felülni a buszra, villamosra, ha pedig koncert volt, akkor turnébusszal vittek minket.

A hatályos jogszabályok alapján akinek legalább hat hónapra bevonják a jogosítványát, annak úgynevezett utánképzésen kell részt vennie, csak így kaphatja vissza a vezetői engedélyét.

– Természetesen elvégeztem, a KRESZ vizsgám 97%-os lett, pedig ez nehezebb, mint a sima vizsga. Itt 65 kérdés volt, és 45 másodperc volt egy válaszra. A vezetés is jól megy, illetve volt csoportos ülés, ami inkább hasonlított egy terápiára, mintsem továbbképzésre – tette hozzá a zenész.

Nem Inti az első híresség, aki felkerült a police.hu körözési listájára. A Csillag születik egykori sztárja, Gomes sikkasztás miatt került fel a honlapra. 2017-ben Bárdosi Sándort is kereste a hatóság, garázdaság és testi sértés vétsége miatt, mivel a kiszabott pénzbüntetést nem fizette ki az ügyben.

Szintén ebben az évben került fel a korábbi X-faktoros Király L. Norbi is, aki a tartásdíjjal maradt el. Kunu Mário közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kapott pénzbüntetést, ám a részletek fizetésével ő is elmaradt, ezért kereste a rendőrség. Az egykori megasztáros Nkuya Sonia ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt egykor egy gyermekelhelyezési ügy miatt.

Két ValóVilág szereplő is felkerült a nem túl dicső listára. A 9. szériából ismert Ginut kábítószer birtoklás miatt, míg Krisztián ellen önbíráskodás miatt adtak ki parancsot.

Indirekt/Blikk