2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Nem értik a szülők, hogyan halhatott meg a kórházban a terhes lányuk

Nem értik a szülők, hogyan halhatott meg a kórházban a terhes lányuk

A fiatal kismama után egy négyéves lányka maradt, ő még nem tudja, mi történt.

Múlt hét szerda óta se éjjele, se nappala nincs a pásztói családnak. Zsolt és felesége, Hajni a legféltettebb kincsüket, a 23 éves Diana lányukat vesztették el örökre. Pedig úgy tűnt, minden szép lesz: lányuk a második gyermekét várta, amikor kórházba került.

Ott azonban a kórteremben – egyelőre rejtélyes körülmények között – meghalt. Szerdán érkezett a végzetes hívás az intézményből. Arról tájékoztatták a szülőket, hogy a lányuk elesett, és olyan szerencsétlenül zuhant, hogy egy szekrény sarkába beütötte a fejét. A hercegnő, ahogy Diát a családban hívják, egy gyönyörű, négyéves kislányt hagyott maga után.

– Én már nagyon sok mindent legyőztem, a vesémet kivették, megküzdöttem a rákkal, de most olyan ponton talált el az élet, hogy félek, innen nincs felállás. Három gyermekem van, kemény kétkezi munkával, becsülettel felneveltük őket. A feleségemmel azt hittük most már, hogy nagyobbak, picit könnyebb lesz az élet – zokogta Dia édesapja, Zsolt. – Erre a sors elragadta tőlem az én hercegnőmet, aki élettel és vidámsággal töltötte meg a házat. Ő volt a legcsodálatosabb ember a föld kerekén, akit most el kell temetnem. Sosem féltem semmitől annyira, mint attól a naptól.

Dia, aki hathetes terhes volt, nagyon várta a kisbaba érkezését.

– Amikor kiderült, hogy várandós, boldog volt, de aztán olyan pokoli fájdalmak kezdték gyötörni, hogy kórházba kellett vinnem. Két nap után kiengedték, de a panaszai nem szűntek meg. Szinte már mozdulni sem tudott, amikor visszavittem múlt hét hétfőn a kórházba. Nem igazán örültek nekünk az orvosok és a nővérek sem, szinte könyörögni kellett, hogy ott maradhasson. Szerdán hajnalban még beszéltem vele, úgy volt, hogy végre elviszik ultrahangra, de ebből már nem lett semmi. Csak a telefont kaptam, hogy meghalt – vette át a szót Hajnalka. A család nem vádol és gyanúsít senkit, de feltett szándékuk, hogy kiderítsék, pontosan mi történt a lányukkal, ki a felelős a haláláért. Szerintük valakinek hibáznia kellett, hogy egy ilyen tragédia megtörténhessen.

– Nincs bennünk bosszúvágy, de addig megyünk, míg nem tudjuk meg az igazat. Ilyen nem történhet egy kórházban. Feljelentést tettünk a rendőrségen, minket nem lehet elhallgattatni. Remélem, kihallgatják a szobatársait is, ők láttak mindent – mondja a Blikknek eltökélten az édesapa.

A kórház és a rendőrség is vizsgálja Dia tragédiáját, de az ügy lezárultáig nem beszélnek róla.

Indirekt/Blikk