2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Négyhónapos csecsemő a koronavírus legfiatalabb magyar áldozata

Négyhónapos csecsemő a koronavírus legfiatalabb magyar áldozata

Az elmúlt négy napban 436 ember halt meg a koronavírus szövődményeiben, köztük egy négy hónapos koraszülött. A legidősebb áldozat 103 éves volt.

Ahogy korábban a Blikk is megírta, karácsony után, hétfőn négy nap összesített adatait közölte a hivatalos kormányzati koronavírus tájékoztató oldal. Ez a szám 7989 volt, így körülbelül napi kétezer új fertőzöttel lehet számolni.

A négy nap alatt elhunyt, 436 többségében idős, krónikus beteggel együtt már 38 743 főre emelkedett a halottak száma. A koronavírus.gov.hu oldalra felkerült friss halálozási adatok alapján az utóbbi négy napban egy négyhónapos koraszülött kisfiú is a koronavírus áldozatává vált. Elhunyt egy 23 éves és egy 30 éves nő, illetve egy 40 éves férfi is, akiknek nem volt ismert alapbetegségük. Egy másik, 40 éves elhunyt férfinél szívbetegséget, cukorbetegséget és elhízást tüntettek fel alapbetegségként. Életét vesztette egy 37 éves nő is, aki daganatos megbetegedéssel küzdött, továbbá egy 42 éves nő, aki cukorbeteg volt. Több elhunyt is a 40-es korosztályból került ki, a legidősebb áldozat egy 103 éves nő, akinél krónikus obstruktív tüdőbetegséget, valamint magasvérnyomás-betegséget tüntettek föl az alapbetegségek között.