Az óriástök gazdája a Debrecenben élő Szabadhelyi Erik, a 250 kilóra becsült termésből pálinka lesz.
– Tíz éve foglalkozom ezzel a növénnyel, amit Magyarországon marhatöknek, Amerikában óriás töknek hívnak. Akkor szereztem be az első magokat a tengerentúlról – mesélte a 44 éves Erik. – Nagyobbra is nőhetett volna, azonban egy hetet kihagytam az öntözésével, és egy nap pedig nem takartam ki eléggé a napsütés elől. Az ilyen méretű tököt mozgatni nem nagyon lehet, ezért az az elképzelésem, hogy majd látványosságként eladom, nem jött be. De nagyon jó pálinka készíthető belőle. Az elkészítése egy alapos mosással kezdődik, majd héjastul ledarálom. Három nap múlva már kész is cefre, és elkezdődhet a főzés. A kész pálinkának, bármilyen hihetetlen, tökíze van – mondta a Borsnak Erik.