2023.06.09
Félix
Kezdőlap Belföld Negyedszer engedik ki a börtönből Curtis bátyját

Negyedszer engedik ki a börtönből Curtis bátyját

Ma ismét kiengedik a börtönből a rapper testvérét. Immáron negyedik alkalommal.

„Köszönöm, Istenem!!! Lajos Bátyám és Pisti holnap újra itthon!!!! 4:3, ne engedjük a törvénytelen egyenlítést!!!!! Szeretünk!! Holnap újra szerető családod ölelhet! Szeretettel, Tibi öcséd” – írta ki Facebook-oldalára csütörtök éjjel Curtis testvére.

Mint ismert, a rapper másik bátyját, Sz. Lajost azzal gyanúsítják, hogy társával megölte az egykori focistát, Katzenbach Imrét. A 4:3 pedig azt jelenti, hogy a gyanúsítottakat negyedszer engedik ki a letartóztatásból. Kérdés, a hatósági csiki-csuki folytatódik-e, és megtörténik-e az egyenlítés, vagyis újra visszaküldik-e majd őket a rácsok mögé.

Ezzel kapcsolatban Sz. Lajos ügyvédje, dr. Zamecsnik Tamás azt nyilatkozta a Blikknek, hogy már kommentelni se nagyon tudja az egészet. Azt mondta, a másodfokú bíróság szerint az, hogy továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye nonszensz, mert védence hat napig volt otthon nyomkövető nélkül, vagyis, ha nagyon akart volna, elmenekülhetett volna.

A harmadik visszazárásnál pedig indok volt még az is, hogy ha a gyanúsítottak kint maradnak, akkor tanúkat próbálnak meg befolyásolni. „Erre semmi esély nincs, ugyanis négy napja lezárták a nyomozást” – közölte dr. Zamecsnik Tamás.

Mint már megírtuk, Sz. Lajos és társai karácsonyra hazamehettek, de aztán január elején visszakerültek a rácsok mögé. Majd újra kiengedték őket, és azt követően ismételten elrendelték a letartóztatásukat. Ezt az ügyvéd nevetségesnek tartotta. Tudomásunk szerint csak egy másik ügyben, a pilisi emberölés miatti eljárásban fordult elő, hogy a vádlottak ötször kerültek szabadlábra.

A gyanúsítás szerint Sz. Lajos és két társa 2009-ben előre kitervelten meggyilkolták az MTK egykori játékosát, Katzenbach Imrét. A volt focista pénzmosásban volt érintett az Eclipse Informatikai Zrt. ügyében, de egy idő után ki akart szállni, majd titokzatos módon eltűnt.

Ekkor felmerült az is, hogy megölték őt. Ez tavaly ősszel bizonyosodott be, amikor Katzenbach Imre holttestét megtalálták az Eclipse-ügy miatt többéves szabadságvesztését töltő H. Attila baranyajenői birtokán. Információink szerint az egykori focista halálát a fejére mért ütés okozhatta.

Indirekt/Blikk