2021.05.07
Gizella
Kezdőlap Belföld Négy koldusmaffia húzza le a gyanútlan budapestieket

Négy koldusmaffia húzza le a gyanútlan budapestieket

A hajléktalanokat és a beöltöztetett külföldieket kisbusszal viszik be a város különböző helyszíneire, hogy kéregetni.

A Bors egyik olvasója lett figyelmes a VIII. kerületben közlekedő román rendszámú furgonra, ami minden reggel megáll egy Diószegi Sámuel utcai ház előtt és felveszi utasait. A rosszul öltözött és koszos társaság mankókkal, tolókocsikkal, olykor kutyákkal és csecsemőkkel a hóna alatt várakozik a beszállásra. Van köztük női ruhába bújt férfi is. 

– Mostanában a Nyugati Pályaudvar környékén, a Hungárián, ott a kőbányai útnál és a Thökölyn kéregetnek. Ott szoktam látni őket. Kint vannak egész nap úgy este hatig, aztán hozzák vissza őket. Itt van a szállásuk. Van, hogy húszan, huszonöten laknak egy garzonlakásban. Főnökük is van, egy jól szituált idősebb férfi személyében aki egy Bentleyvel jár ide, hogy beszedje a pénzt – mondta a Bors olvasója.

A bulvárlap információi szerint Budapesten legalább négy koldusmaffia dolgozik, a szervezők főként a hajléktalanok köréből toboroznak, de nagy számmal hoznak külföldről is bérkoldusokat, akiket időről időre frissítenek, nehogy túlságosan megszokott legyen az arcuk az aluljárókban.