2022.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Négy férfi verekedett össze Dabas belvárosában

Négy férfi verekedett össze Dabas belvárosában

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik összeverekedtek Dabas belvárosában, majd egyikük autóval ütötte el az az ellenfelét.

A vádirat szerint még 2021 júliusában egy dabasi utcabál végén alakult ki szóváltás az elkövetők között, ám a szósata dulakodássá fajult. Ekkor még a bál többi résztvevője szétválasztotta őket.

A kedélyek azonban nem csillapodtak. Az egyik elkövető – egyébként ittasan – távozott autójával a helyszínről, de a városban meglátta korábbi ellenfeleit, a másik három férfit. Ekkor megállt, majd hozzájuk lépett és újra verekedni kezdtek. A másik három férfi egyikének élettársa időközben szintén a helyszínre érkezett autóval. Ez a férfi kiparancsolta élettársát a vezetői ülésből, majd ittasan beült a kormány mögé, aztán gázt adott, s felhajtott a járdára azért, hogy a velük újra összeverekedő elkövetőt elüsse. Ez sikerült is neki.

Ezután – nem törődve azzal, hogy az élettársa és egy másik nő is megindult a jármű felé, hogy kiszállítsa őt abból – tolatni kezdett, hogy ismét nekihajtson az éppen talpra álló, elütött férfinak. Miután ismét előremenetbe kapcsolt és gázt adott, elsodorta az élettársát és az autó ajtajába kapaszkodó másik nőt is. Ennek következtében az élettársa darabos szeméremcsonttörést, míg a másik nő és az elütött férfi rándulásos és zúzódásos sérüléseket szenvedtek. A feldühödött férfit egyébként korábban eltiltották a járművezetéstől.

A Dabasi Járási Ügyészség az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntette, illetve annak kísérlete, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat – olvasható a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleményében.