2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Nappal már ránk kacsint a tavasz, de éjjel még brutális fagyok jönnek

Nappal már ránk kacsint a tavasz, de éjjel még brutális fagyok jönnek

Mutatjuk, milyen időre készüljön a hosszúhétvégén és a jövő héten!

Vasárnap ugyan a Dunántúlon zavartalan napsütés várható, de a Dunától keletre a nap első felében lehetnek felhősebb területek is, majd délutánra jórészt ott kis kiderül az ég. Csapadék nem lesz. A délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 10, 11 fok körül alakul. Késő estére +1 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a met.hu.

A jövő héten változatos időjárás várható a Köpönyeg szerint:

Hétfő: Sok napsütésre számíthatunk, csak délután nyugat felől növekszik meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem alakul ki. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. 11-12 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Kedd: Március 15-én, nemzeti ünnepünk napján eleinte csak fátyolfelhők lesznek az égen, majd délutántól egyre vastabb felhők sodródnak hazánk térsége fölé. Eső azonban csak késő estétől fordul elő. 10 és 15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A déli szél élénk lesz.

Szerda: Délig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső, a hegyekben akár havas eső, hó. Délután aztán északkelet felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. 5 és 13 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Az északi, északkeleti szél élénk lesz.

Csütörtök: A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék nem fordul elő. 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk. A keleti szél élénk lesz.

Péntek: Erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól már szórványosan alakulhat ki záporeső. A keleti szél egyre inkább megerősödik. 5-11 fok valószínű.