KezdőlapBelföldNagyon hideg és szeles időnk lesz ma

Nagyon hideg és szeles időnk lesz ma

Az időjárás előrejelzés szerint a ködös, rétegfelhős tájakon hószállingózás is kialakulhat.

Vasárnap legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben maradhat meg egész nap a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet, másutt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, fátyolfelhők szűrik a napsütést. A ködös, rétegfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. A légmozgás napközben mérsékelt marad, majd estétől északnyugaton megélénkül, sőt meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán -3, +1 fok körül valószínű. Késő este általában -5 és +3 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Napközben a Tiszántúlon tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok, a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. Vasárnap estétől az Észak-Dunántúlon majd a főváros térségében megerősödik az északnyugati szél, viharos (60-70 km/h) széllökésekre azonban kezdetben még csak főként a magasabban fekvő területeken kell számítani. Emiatt nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a köd miatt.

Hétfőn eleinte jobbára közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, délelőtt napsütés főleg a délnyugati megyékben valószínű, majd felhőátvonulások várhatók, egy hidegfront vastagabb felhőzete roboghat át térségünk felett. Mögötte a délutáni, esti óráktól északkelet felől már csökken a felhőzet. Kezdetben helyenként valószínű hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. A nap második felében szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, főleg záporeső, havas eső, de északkelet felől hózáporok is. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, több helyütt viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható.

Széllökések miatt pedig elsőfokú veszélyjelzés van érvényben az ország északi megyéire. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Kedden az ország nagy részén napos idő várható, de helyenként számítani lehet rétegfelhőzetre, majd fátyolfelhők is sodródnak térségünk fölé. Napközben már számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél még sokfelé megerősödik, majd a nap második felében mindenhol csillapodni kezd a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul, de a fagyzugos, illetve szélvédett keleti, északkeleti körzetekben hidegebb is lehet. Kora délután általában 3, 8 fokot mérhetnek.