2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Nagy változás jön, eddig tartott a tavaszias időjárás

Nagy változás jön, eddig tartott a tavaszias időjárás

Ma is marad a kellemes, tavaszias időjárás, helyenként erősebb szélmozgással. Holnaptól azonban a csapadékhajlam is megnő, többfelé fordulhatnak elő záporok, több vármegyére pedig figyelmeztetést adtak ki a viharos szelek miatt.

A mai időjárás Budapesten először felhős lesz, de a délelőtti órákban felszakadozik, csökken a felhőzet, és kisüthet a nap, ám még délután is előfordulhatnak felhős időszakok. Csapadék nem lesz, a délnyugati szelet azonban élénk lökések kísérik. Délután 14-15, késő este pedig 8 fok lesz a jellemző.

Az ország többi részén is délelőtt nagyrészt felszakadozik a felhőzet, és a nap második felében napos, fátyolfelhős idő lesz, kivéve az északi, északkeleti tájakat, ahol helyenként maradhatnak vastagabb felhők, s elvétve eső is előfordulhat. A délnyugati szél nagy területen lesz élénk, a Dél-Dunántúlon meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-18 fok között alakul, ám a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti tájakon 10 vagy akár annál alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Estére 7-12 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként eső, zápor is előfordulhat, főleg északon, északkeleten. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-19 fok között várható – írja a met.hu.