2021.09.21
Máté, Mirella
Kezdőlap Belföld Most mesélte el: évekig életveszélyben élt Növényi Norbert

Most mesélte el: évekig életveszélyben élt Növényi Norbert

Hosszú évekig veszélyben volt az élete Növényi Norbertnek. Az olimpiai bajnok birkózó maffiatörténetbe illő életutat tudhat maga mögött, amiről ma este 22 órától a Life TV sikerműsorában, az Összezárva Hajdú Péterrel-ben mesél.

– Csináltuk az első vagyonvédelmi Kft-t, aminek több más sportolóval együtt a tagja voltam. Nagyon sokan meghaltak már ebből a társaságból, többek között Seres Zoli is, akit lelőttek – árulta el Hajdú Péter legnagyobb meglepetésére Növényi Norbert.

Seres Zoltán neve a kilencvenes évek sötét, alvilági háborúkkal teli korszakából lehet ismerős mindenkinek. A vállalkozót 1999-ben, a nyílt utcán ölték meg, a vád szerint Portik Tamás volt a felbujtó. Serest csaknem ugyanazzal a módszerrel végezték ki, mint egy évvel korábban Fenyő János médiacézárt. Ismeretlenek biciklivel az autója mellé hajtottak, majd gépfegyverrel nyitottak rá tüzet. Most kiderült, hogy Seres gyerekkori jó barátja volt Növényi Norbertnek.

– Vagány srác volt, de egy KRESZ-büntetése sem volt soha! Diszkókban portázott, de nem volt bűnöző. Amikor voltak ezek a robbantgatások, lövöldözések, az én diszkómba is bejöttek fegyveres alakok. Megvárták, amíg elmegyek, bementek gépfegyverekkel, és akkor ijesztgették az öcsémet. Ezután rendeltem Amerikából egy golyóálló mellényt és ezután egy éven keresztül abban jártam mindenhova! Nagyon vad volt az az időszak, mindenhol robbantgattak és lövöldöztek – mondta el Norbert, akinek végül öt-hat év után a hatóság záratta be a diszkóját kettős könyvelés és zárjegy nélküli italok miatt.

Indirekt/metropol.hu