2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Most jött: koronavírusos család volt magyar-francia EB-meccsen, többen karanténba kerültek

Most jött: koronavírusos család volt magyar-francia EB-meccsen, többen karanténba kerültek

Koronavírusos család vett részt szurkolóként a Budapesten megtartott magyar-francia eb-mérkőzésen – erősítette meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Az NNK a Telexnek megerősítette, hogy a fertőzöttek miatt több magyar család is karanténba került. A portál egy olvasója jelezte, hogy feltételezhető kontaktszemélynek nyilvánította az NNK, fel is hívták emiatt a járványügytől és a meccsen vele lévő kiskorú fiát, mivel neki nincs sem védettségi igazolványa, sem oltása a kora miatt, karanténba helyezték.

A Nemzeti Népegészségügyi központ tájékoztatása szerint a mérkőzésen egy francia család három tagja lett beteg, orvoshoz mentek vasárnap, a gyorstesztjük pozitív lett, Covid-osztályra kerültek és PCR teszt is igazolta: fertőzöttek. innen indult az ügy, ezután lépett az NNK: kontaktkutatásba kezdtek, megerősítették azt is, hogy egy oltatlan, kiskorú szurkoló karanténba került. A vele lévő szülője oltott volt, így vele nem volt járványügyi teendő.

A többi magyar szurkoló más szektorban, a magyar táborban ült, ők így nem szoros kontaktok, a francia kontaktszemélyek pedig hazautaztak a meccs után.

Sokan tartanak attól, hogy a teltházas meccsek berobbanthatják a járványt, ha a koronavírus delta variánsa terjedni kezd. Több csapatban is találtak már fertőzöttet. Teltházas mérkőzések csak Budapesten vannak.

Indirekt/Blikk