2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Molotov-koktélt dobott egy férfi volt élettársa családjára

Molotov-koktélt dobott egy férfi volt élettársa családjára

Megtörtént a vádemelés két férfival szemben, akik Molotov-koktélokat dobtak egy csörögi házra, amiben az egyik elkövető volt élettársa és annak kisfia, valamint az édesanyja tartózkodtak. Végül a TEK emberei szedték össze őket.

A két rokon elkövető ugyanannak a csörögi háznak a különböző lakrészében laktak. Még tavaly márciusában együtt italoztak az otthonukban, amikor egyikük felhozta egy korábbi sérelmét.

Elmondása szerint azért küldték börtönbe, mert a volt élettársát zaklatta, majd annak anyja is ellene vallott. Felvetette társának, hogy ráijeszthetnének a volt élettársra és annak édesanyjára. Ennek érdekében négy üres sörösüveget megtöltöttek benzinnel, majd rongyot dugtak az üvegek szájába.

A házilag készített Molotov-koktélokkal elgyalogoltak a sértettek házához, majd azokat meggyújtották, a házra dobták, végül elmenekültek. A házban ekkor az egyik elkövető volt élettársa és annak kiskorú gyermeke aludt az egyik utcafronti szobában, míg a mellettük lévő szobában a nő anyja tévézett.

A négy Molotov-koktélból egy a ház mellé esett, kettő a házfalon robbant szét, egy pedig betörte annak a szobának az ablakát, amelyben a nő aludt a gyermekkel. Az ablakon áthatoló palack összetört, az égő benzin pedig tűzre lobbantotta a szoba szőnyegét és PVC-padlóját. A lángok gyorsan átterjedtek a szoba berendezésére is.

A felébredő nő, aki észlelte a támadást, felkeltette a gyermekét, majd szólt az édesanyjának is, de már csak a konyha ablakán tudtak kimenekülni a házból. Ezután a szomszédban lakó unokatestvérétől kért segítséget, aki azonnal hozzákezdett az oltáshoz. Ennek és a gyorsan kiérkező tűzoltóknak volt köszönhető, hogy a tűz nem tudott tovább terjedni. Ugyanakkor a nőnek több mint hetvenezer, míg az anyjának közel ötszázezer forintos kára keletkezett – írja az ügyészség a honlapján.

Pusztán a szerencsén múlott, hogy a házban tartózkodók nem szenvedtek semmilyen sérülést.

Az ügyben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, illetve két rendbeli rongálás vétsége miatt emeltek vádat az