2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Molotov-koktél dobtak anyára és fiára Baranyában

Molotov-koktél dobtak anyára és fiára Baranyában

Nézeteltérésük akadt anyával és fiával, így Molotov-koktélt dobott két férfi a véméndi házukba. Most emeltek vádat ellenük.

A Baranya Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a két férfi különböző okok miatt neheztelt a velük egy faluban élő egyik sértettre. Egyiküknek vagyoni vitája, míg a másiknak személyes jellegű családi konfliktusa volt vele.

2022 augusztusában az egyik vádlott a sértettekkel – anyával és fiával – együtt italozott a falu kocsmájában. Anya és fia este hazaindultak, míg a velük italozó vádlott magához hívta a társát és elhatározták, hogy haragosukat, a fiút megleckéztetik.

Molotov koktélt készítettek, mégpedig oly módon, hogy két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd az üvegek nyílásába egy-egy zoknit helyeztek, melyek kanócként funkcionáltak. Ezt követően a sértettek házához mentek, ahol a molotov koktélokat meggyújtották, majd a két üveget az ablakon keresztül a házba dobták. Ezt követően a férfiak a helyszínt elhagyták.

A házban alvó sértettek a férfiak által keltett zajra felébredtek, füstszagot észleltek, majd látták, hogy a szobában a bútorok égnek. Mindkettőjüknek sikerült a házból kimenekülniük, majd értesítették a tűzoltókat.

A berendezési tárgyak megrongálódásával közel 1 millió forint kár keletkezett.

Az elkövetők cselekménye többek között különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 10 – 20 évig terjedő, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztés.