2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Mindenki fedezékbe: ma jégeső is eshet

Mindenki fedezékbe: ma jégeső is eshet

Ciklon képződik tőlünk nem messze, amelynek felhőzete és csapadékzónája fölénk húzódik. Ma több helyen lehet zápor, zivatar, ám több órára a nap is kisüt majd.

Délelőtt az összefüggő felhőtakaró délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, majd felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű.

Az északnyugati, nyugati irányú szelet nagy területen erős, elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-18 fok között alakul.

Az OMSZ szerint szórványosan lehet zivatar kialakulására számítani, amit néhol viharos szél (60-80 km/h) és apró szemű jég kísérhet.

Este az északnyugati szél a Dunántúl északi felén és Budapest körül élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4-10 fok között alakul. A kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.