2023.05.29
Magdolna
Kezdőlap Belföld Mindenki árnyékba: brutális hőség lesz ma

Mindenki árnyékba: brutális hőség lesz ma

Visszatér ma a kánikula! Napközben 36-38 fokot is mérhetnek majd egyes területeken, de záporok, zivatarok is előfordulhatnak.

Napos idő várható fátyol- és erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. Záporok, zivatarok elszórtan alakulhatnak ki, legkisebb eséllyel a délnyugati területeken. A nyugatias szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31-36 fok között valószínű. Késő estére 21-27 fok közé hűl le a levegő.

Kora reggel északkeleten és (kis valószínűséggel) északnyugaton, napközben már elszórtan (legkisebb valószínűséggel délnyugaton) fordulhatnak elő zivatarok. Nyugat felől késő délutántól fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A legtovább keleten maradhat aktív a légkör, ott még az esti, késő esti órákban is lehet zivatar.

A zivatarokat viharos (> 60-70 km/h-s, intenzívebb cella közelében akár > 85 km/h-s) széllökés, illetve intenzív csapadék (néhol akár > 20-25 mm) és kisebb méretű jég kísérheti – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.