2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Milyen felszerelésre lesz szüksége, ha otthon szeretne masszírozni?(x)

Milyen felszerelésre lesz szüksége, ha otthon szeretne masszírozni?(x)

Ha masszírozni kezd, valószínűleg már rájött, hogy minőségi masszázságy nélkül nem lehet masszírozni. Mire kell odafigyelni a masszázságy kiválasztásánál és mire lehet még szüksége, ha el szeretné kezdeni a masszírozást?

Összecsukható vagy elektromos masszázságy

Az elektromos masszázságy óriási kényelem a masszőr számára. Sajnos túl drága és a legtöbb masszőr nem engedheti meg magának a masszírozás kezdeteiben. Vannak azonban hátrányai is – nagy bútordarab, nem tárolható könnyen, nehéz és áramot igényel. Ha valami elromlik rajta, vagy megsérül a műbőr, nem olyan egyszerű reklamálni.

Ezért a masszőrök gyakran előnyben részesítik az összecsukható masszázságyat. Tárolható, hordozható, viszonylag könnyű és mégis stabil.

Hogyan válasszunk masszázságyat?

Nem csak a masszőrök vásárolnak masszázságyat. Az olcsó masszázságyakat gyakran a közönséges hétköznapi emberek vásárolják a háztartásba. Vagy masszőr jár hozzájuk, vagy van otthon sportoló, mozgássérült, akit ápolni, masszírozni, edzeni kell. Vagy egyszerűen csak szeretik a masszírozást, részt vesznek az otthoni masszázstanfolyamon és gondoskodnak családjukról és szeretteikről.

Fotó: Pixabay

A masszázsnál fontos a masszázságy stabilitása és minőségi anyaga. Jó, ha a masszázságy csúszásgátló lábakkal rendelkezik és a magassága állítható.

A méreteket is figyelembe kell venni. A masszázságy szélessége is fontos – a 70 cm ideális. A szélesebb masszázságy nagyon kényelmes a masszázshoz, de a masszírozónak nagyon le kell hajolnia és be kell nyújtania a masszázságy közepére. A masszázs így derékfájással végződik a masszőrnél és gyenge masszázzsal a masszírozott személynél.

Más a helyzet a masszázságy hosszával. Ha az ágy hozzáadotti patkó alakú fejtámlával rendelkezik, a felület kb. 30 cm-rel meghosszabbodik. A fekvő embert nem zavarja, ha a lábai szabadon lógnak az ágyon (de csak a lábujjak, a láb nem lóghat a levegőben). Így, ha nincsenek extra magas emberek otthon vagy a vendégei között, akkor egy 190 cm körüli ágyhossz elegendő. Ha röplabda csapatot megy masszírozni, akkor inkább mérje meg ☺

A kárpit vastagsága is fontos. Vastag hab használata esetén elegendő a körülbelül 4 cm vastag molitán. A vastagabb kárpit kényelmesebb, de az ember ekkor “besüllyed” az ágyba és a test oldalai rosszabbul masszírozhatóak.

Fa vagy alumínium?

Ha gyakran hordjuk magunkkal az összecsukható masszázságyat, az alumínium szerkezetű ágy biztosan könnyebb néhány kilóval. A fa szerkezet azonban rugalmasabb és jobban ellenáll a nyomásnak, ha különböző szögből masszírozunk. Ezért ez az Ön ízlésétől és attól függ, hogy milyen célra vásárolja a masszázságyat.

Mi kell még a jó masszázshoz?

A masszázságyak mellett általában masszázsfelszerelések is megtalálhatók otthon. Masszázsolaj szükséges, legyen az paraffin vagy növényi. Alkalmas például a hidegen sajtolt kókusz- vagy olívaolaj is, ami minden háztartásban megtalálható. Masszázs emulziókkal, zselékkel, viasszal vagy speciális masszázs csokoládéval is masszírozhat. Néhány masszőr saját masszázskeveréket készít.

Biztos talál otthon lepedőt, törölközőt, takarót, ez az alapja a masszázsnak. Már csak ügyes kezek és a kedv, hogy valakiről kedvesen gondoskodjon. A masszázs nem csak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz.

Próbálja hozzáadni a köpölyözést

Nem kell tanfolyamot elvégezni és otthon varázsolnia tűzzel, alkohollal és üveg köpölyökkel. Tanuljon meg dolgozni szilikon köpölyökkel és nem fogja megbánni. Orvosi szilikonból készültek, könnyen tisztíthatóak, forralhatja is.

A köpölyözés nagy sikert aratott az elmúlt években és megérdemelten. Ennek a régi kínai gyógyító módszernek valóban látható és észrevehető hatásai vannak kis erőfeszítéssel.

A vákuumot a szilikon köpölyök könnyen létrehozzák – összenyomja, rányomja a testre, majd elengedi. Olajozott bőrre alkalmazzák, ahol csomók találhatóak. Olyan helyeken, ahol a legjobban fáj, és ahol még hosszas munka után sem tudjuk megfelelően masszírozni, ellazítani az izmainkat. Finoman mozgathatja a köpölyöket körkörösen felfelé vagy lefelé.

A szilikon köpölyöket használhatja anticellulit masszázsra fenékre és combra is, a legkisebbeket pedig anti-age arcmasszázsra is.

Merítsen ihletet az interneten, sok oktatóvideó található ebben a témában. A szilikon köpölyök használatával végzett masszázs érdekesebb és hatékonyabb lesz.