2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Milliós büntetés az Aldinak: drágábban adta a hatósági áras termékeket

Milliós büntetés az Aldinak: drágábban adta a hatósági áras termékeket

Hatósági ár elmulasztása miatt kapott hatalmas büntetést az Aldi.

A hatósági ár februári bevezetése után egyből vizsgálatokat tartott a boltokban a fogyasztóvédelem. Az Aldi pécsi boltja pedig megbukott a hatóság helyszíni szemléjén.

Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Baranya Megyei Kormányhivatal az Aldira, ugyanis az üzleteikben tíz forinttal drágábban adta a cukrot, mint a jogszabály előírta.

Az egyik ismert márka kilós kiszerelésű kristálycukra 239 forintba került, amiről az üzletvezető azt nyilatkozta, a termék 2021. október 15-én alkalmazott eladási ára megegyezik az ellenőrzés napján fizetett összeggel. A kormány döntése értelmében az érintett termékek árát úgy kellett megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15-én alkalmazott árnál – írja a Világgazdaság.

Az Aldi szerint adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltette tévedésből, a hiba észlelése után viszont haladéktalanul korrigálták az árazást. Ám a helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot értékesítettek az üzletben.