2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Mi történhetett? Vágó István kilépett a DK elnökségéből

Mi történhetett? Vágó István kilépett a DK elnökségéből

Vágó István Gyurcsány Ferenc pártjának megalakítása óta a Demokratikus Koalíció oszlopos, sőt elnökségi tagja volt. A DK 13. tisztújító kongresszusán Gyurcsány Ferenc megköszönte Vágó eddigi munkáját és ismertette, a jövőben mivel fog foglalkozni a kvízprofesszor.

A mai napon tartotta meg a Demokratikus Koalíció a tisztújító kongresszusát, ahol Gyurcsány Ferenc beszédének végén elmondta, hogy Vágó István saját döntése alapján otthagyja a Demokratikus Koalíció elnökségét.

„Két hozzám nagyon közel álló ember, akik ott voltak a vezetésben úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább. Az, hogy ott tartunk, ahol tartunk nekik nagyban köszönhető. Sokat vitatkoztunk egymással, de ez a bartáságunkat vagy politikai egységünket soha nem érintette. Vágó István már nem lesz elnökségi tagja, de a DK-TV-n rendszeres szereplő lesz” – mondta el a párt vezére, aki Vágó mellett a párt elnökségéből Avarkeszi Dezsőtől is búcsút vett.

A Demokratikus Koalíció tisztújítási folyamata a 2023. február 5-i tisztújító kongresszussal véget ért. A tisztújítás eredményeként a párt elnöke Gyurcsány Ferenc, ügyvezető alelnöke pedig Molnár Csaba lett. A DK alelnökeinek a tagok Vadai Ágnest, Varju Lászlót, Gy. Németh Erzsébetet és Ara-Kovács Attilát választották.

A DK elnökségi tagjai Kálmán Olga, Cserdiné Németh Angéla, Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Rónai Sándor, Ráczné Földi Judit, László Imre, Barkóczi Balázs és Varga Zoltán lettek.

A párt etikai bizottságának elnöke Nemes Gábor lett. A Demokratikus Koalíció ezzel az elnökséggel vág neki a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választás előkészületeinek.