2021.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Belföld Mi történhetett: Shane Tusup ásza kihagyja az olimpiát

Mi történhetett: Shane Tusup ásza kihagyja az olimpiát

Hosszú Katinka riválisa, akit a volt férje edz, 2021 nyaráig nem indul versenyen. Szilágyi Liliána éppen az olimpia évét hagyja ki – nem először döbbentette meg a sportvilágot.

Januárban Hosszú gratulálhatott Szilágyinak

A 24 éves úszónő a Fradi.hu-nak beszélt bejelentése hátteréről. „Nehéz ezt pontosan megfogalmazni úgy, hogy mindenki megértse, főleg a kívülállók, akik nem ismernek, akik nem tudják, min mentem, megyek keresztül. Talán az a legjobb, ha úgy fogalmazok, hogy időre van szükségem. Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálás lenni. (…) Hangsúlyoznám, nem visszavonultam, nem abbahagytam az úszást, csak muszáj megállnom, és magammal, a testemmel, valamint a lelkemmel törődni, azt rendbe tenni. Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni (…) a szemem előtt ott lebeg, hogy az életkoromnál fogva a 2024-es olimpia erőm teljében érhet. Nem adtam fel az álmaimat, csak tényleg össze akarom szedni magam ahhoz, hogy úgy tudjak edzeni és versenyezni, ahogy az a korábbi eredményeimhez méltó.”

A híres sportcsaládban felnőtt Liliána két éve azzal sokkolta a közvéleményt, hogy blogjában évek óta tartó bulimiájáról írt, tavaly pedig azzal, hogy Shane Tusupot kérte fel edzőjének. Együttműködésük elképesztő fejlődést hozott számára, idén januárban még Hosszú Katinkát is le tudta győzni 200 pillangón, Shane pedig azt mondta, céljuk, hogy olimpiai bajnok legyen.