KezdőlapBelföldMentőkre és rendőrökre lövöldözött egy részeg férfi

Mentőkre és rendőrökre lövöldözött egy részeg férfi

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki gáz riasztófegyverrel lőtt a rendőrök és mentősök felé.

Március 20-án egy férfi bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy fia a Pest vármegyei otthonukban erőszakos magatartást tanúsított, betörte a ház egyik ablakát és öngyilkossági szándékát hangoztatta. A bejelentésre a városi rendőrkapitányság járőrei és az Országos Mentőszolgálat esetkocsija érkezett a helyszínre.

Az ittas állapotban és vélhetően különböző gyógyszerek hatása alatt lévő negyvenes éveiben járó férfi a rendőri intézkedésnek nem vetette alá magát, és a lakásból – a korábban általa kitört ablakon keresztül – egy gáz-riasztó fegyverrel az ingatlant 3-4 méterre megközelítő rendőrök és mentősök irányába lőtt, miközben távozásra szólította fel őket.

Ezt követően a férfi a ház ajtaján kilépett, és a rendőri intézkedést tovább akadályozva mintegy 5-8 méter távolságból újabb három lövést adott le a két rendőr felé. Az elkövető ezután megindult a hivatalos személyek irányába, és a fegyverrel hadonászva, többször is követelte tőlük, hogy „takarodjanak” onnan.

Az intézkedő rendőrök és a mentősök a lövésektől nem sérültek meg.

Ezt követően a férfi visszament a házba és a fürdőszoba ajtaját magára zárva kísérelte meg kivonni magát a rendőri intézkedés alól. Az eljáró rendőrök végül betörték a fürdőszoba ajtaját és gázspray-t, majd testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben.

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette az elkövetőt, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a bíróság ma dönt.