2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Mentőhelikopter vitte el a tetőről leesett munkást

Mentőhelikopter vitte el a tetőről leesett munkást

Leesett a tetőről egy 55 éves férfi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken, miközben egy melléképület tetejét javította, egy létrán állva. A férfi csaknem négy métert zuhant, súlyos állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel.

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebookon. Elmondásuk szerint a férfi épp egy deszkára zuhant rá, és az esés következtében kilyukadt a tüdeje. Mozdulni sem tudott a fájdalomtól, mely minden egyes levegővételnél egyre rosszabb lett. A helyszínre mentőhelikopter és -autó is érkezett. Rövid időn belül stabilizálták a férfi állapotát, és légi úton szállították kórházba.

“Közel 4 méter magasról esett le az az 55 év körüli férfi, aki Kőteleken javította melléképületének tetejét egy létrán állva. Az ezermester a tűző napon megszédült a magasban, elvesztette az egyensúlyát és éppen egy deszkára zuhant. Mozdulni sem tudott a fájdalomtól, ami ráadásul minden egyes légvételre fokozódott. Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a mentőhelikoptert és a legközelebbi mentőegységet segítségül, akik perceken belül helyszínre értek. Kiderült, hogy a sérült tüdejét kilyukasztotta a faléc, így az életmentők azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. Szerencsére rövid időn belül sikerült stabilizálni a férfi állapotát, akit légi úton szállíthattak kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőnek gratulálunk!” – olvasható az Országos Mentőszolgálat bejegyzésében.