2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Menteni kellett az állatokat: felgyújtották a Bükki Lovasparkot

Menteni kellett az állatokat: felgyújtották a Bükki Lovasparkot

A tulajnak egyelőre fogalma sincs, hogy ki lenne képes ekkora gonoszságra.

Szándékosan gyújtották fel a Bükki Lovasparkot, ami miatt szinte teljesen megsemmisültek a boxok és egy új lovaskocsi is. A hatalmas tüzet az tulajdonos egyik ismerőse vette észre, ő szólt a gazdának és azonnal elkezdték kimenekíteni a lovakat.

Az egyik állat azonban annyira megrémült, hogy őt alig lehetett kihajtani a lángoló karámból, de végül őt is sikerült megmenteni.

– Sajnos el is szökött, de szerencsére egy óra felé megtalálták és haza tudták hozni – nyilatkozta a tényeknek az ismerős, aki szerint az állatot borzasztóan megviselték a történtek.

A tulajdonos nem talál szavakat a történtekre, és egyelőre nem tudja, hogy ki és miért gyújtotta volna fel szándékosan az istállóját, hiszen rengetegen járnak hozzá lovagolni és mindenki szereti a helyet.

– Élő állatokat kockáztatott, illetve közel van a település, nyár van, erdő szélén van a lovastanya, és ott, közvetlen harminc bála mellett azért ez minimum felelőtlenség, és a rossz szándékot most… inkább… nem találok szavakat – mondta még mindig a sokk hatása alatt a lovarda tulajdonosa, akinek 5 millió forintjába fog kerülni rendbe hozni a károkat.

A tüzet a bükkszentkereszti önkéntes tűzoltók fékezték meg.