2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Belföld Mélyaltatásban tartják az aszódi férfit, aki baltával végezte ki a két lányát

Mélyaltatásban tartják az aszódi férfit, aki baltával végezte ki a két lányát

Az apjuk által meggyilkolt fiatal testvérpár halála az egész országot megrázta. Álmukban végezhetett a 14 éves Tímeával és a 16 esztendős Júliával az aszódi édesapa, aki aztán megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Jelenleg mélyaltatásban tartják, ágyát pedig rendőrök őrzik.

Két holttestet találtak a rendőrök egy aszódi társasház egyik lakásában. A rendőrség közlése szerint mindketten bűncselekmény áldozatai lettek. Az áldozatok egy 14 és egy 16 éves testvérpár, akiket akkor már napok óta keresett a rendőrség. A szomszédok elviselhetetlen bűzre panaszkodva hívták ki a hatóságokat, akik másnap reggelig folytatták a helyszínelést.

A lányok május 20-án érkeztek apjukhoz látogatásra, a férfi feltehetőleg még aznap végzett velük, majd rájuk zárta a lakást. Később sínekre vetette magát, de a vonat gázolását túlélte. Jelenleg kórházban kezelik és mélyaltatásban tartják, a kórtermet pedig rendőrök őrzik – számolt be a Tények.

Solti Ágnes, kriminológus így nyilatkozott az ügyben:

“Ez egy előre megtervezett valaminek látszik, ezt nem lehet csak úgy spontán elkövetni. Hogyha azonnal szembesült volna azzal, hogy nem tudja elviselni azt, amit tett, akkor ott a helyszínen azonnal végzett volna magával. De elment valahova máshova, amiből az következik, hogy ez legalább egy picit végig lett gondolva.”

A szakértő erre hivatkozva úgy véli, hogy nem “kiterjesztett öngyilkosságról” van szó, amikoris a tettes öngyilkos akar lenni és azért öli meg szeretteit is, mert úgy véli, azok nem tudnának nélküle élni, szerinte tettével volt párjának akart fájdalmat okozni.

„A bántalmazó kapcsolatból, hogyha ez a kapcsolat megszűnik, elválnak a szülők vagy csak egyszerűen külön költöznek, akkor a legnagyobb fenyegetettséget ezt követően jelenti a gyerekeknek illetve a feleségnek az apa, aki nem tudja elfogadni azt, hogy szétment a családja. És ez egy megtorlásként értelmezhető ezekben az esetekben” – tette hozzá.

A lányok édesanyja megbocsájtott az apának, de nem tudja megérteni, hogy miért tette ezt.