2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Melegszik az idő, de ma még viharos széllökések várhatók

Melegszik az idő, de ma még viharos széllökések várhatók

Szépen lassan melegszik az idő, mutatjuk, mire kell számítani a napokban.

A mai napon gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyobb számban az északkeleti harmadban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt inkább csak helyenként lehet csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-28 fok között várható. Késő este 13-20 fok között alakul a hőmérséklet.

Este felé északkelet felől vastagabb felhők sodródnak a keleti országrész fölé, így ott erősen, másutt gyengén felhős vagy derült idő várható. Az esti órákra jobbára mindenütt megszűnnek a záporok, zivatarok, de az északkeleten még egy-egy csapadéktömb előfordulhat az éjszaka folyamán is. Az északnyugati szél jobbára mérsékelt marad, de néhol lehetnek élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10-15 fok között valószínű, de a szélvédett, hidegre érzékeny részeken ennél hidegebb is lehet.

Szerdán a nap nagy részében mindenhol napos, gomolyfelhős időre van kilátás, de továbbra is északkeleten lesz a több felhő, ott a reggeli órákban még gyenge csapadék előfordulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. A csúcshőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, ami mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérsékletek általában 13-18 fok között alakulnak, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A maximumok 30-36 fok között valószínűek.