KezdőlapBelföldMegvertek és kiraboltak egy postást Hevesen

Megvertek és kiraboltak egy postást Hevesen

A tettes a cselekmény során az átlagost meghaladó erőszakot alkalmazva súlyos sérüléseket okozott a postásnak.

A Hevesi Járási Ügyészség szerint a postai kézbesítő tavaly, egy áprilisi napon, kora reggel vette fel a munkát Hevesen, ahol a körzetében megkezdte a levélküldemények és a nyugdíjak kézbesítését. Kora délután ért a bűncselekményt elkövető férfi által is lakott ház elé, de oda nem vitt semmit, ezért a kerékpárját tolva szándékozott elhaladni az utcafronti kerítés előtt.

Ekkor jelent meg a kapuban a saját maga által beszedett erős nyugtatók hatása alatt álló 23 éves férfi, aki a kézbesítőhöz lépett, és szó nélkül kétszer hasba ütötte, majd a földre lökte őt.

Ezután átkutatta a biciklire szerelt táskákat, amelyek egyikében megtalálta azt a PDA készüléket, amin a címzettek a küldemények átvételét szokták elektronikusan igazolni. Ezt zsebre tette, majd az időközben lábra állt postás férfi vállán lévő postástáskában kezdett kotorászni. A postás megpróbálta megakadályozni a rábízott pénz elvételét, de ez csak részben sikerült neki, miközben a bódult férfi ököllel, nagy erővel többször fejen ütötte. Az ettől ismét földre került embert a rabló végül a kapu előtt hagyta az utcán fekve, ő maga pedig visszament a házba az erőszakkal megszerzett PDA-val, továbbá mintegy tízezer forinttal a nadrágzsebében.

Az elkövetőt még aznap őrizetbe vette a rendőrség, majd a bíróság ügyészi indítványra letartóztatta. Ebben szerepet játszott az is, hogy a férfi büntetett előéletű, őt a bíróság fiatalkorúként rablás miatt korábban három év börtönre ítélte.

A járási ügyészség – mint különös visszaesőt – közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja a terheltet. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – vádlotti beismerés esetén – 8 év fegyházbüntetést és 8 év közügyektől eltiltást szabjon ki az ügyben.