2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Megszólalt egy utas: ez történt a busztragédia alatt

Megszólalt egy utas: ez történt a busztragédia alatt

Már csak három könnyebben sérült utast ápolnak az M7-es hajnali buszbaleset áldozatai közül a budapesti Országos Baleseti Igazgatóság traumatológiai osztályán – tudta meg a Blikk. Egyikük a keresztlányával egy Pest megyei kisvárosból indult az egynapos horvátországi kirándulásra, amikor a baj történt.

– Egy csattanásra riadtam fel és arra, hogy a busz nekiütközik a szalagkorlátnak, hosszan végig húzza azt, majd felborul – mesélte a Blikknek egy asszony. – Jajgatás, kiabálás verte fel a csendet. A pánikot csak fokozta, hogy koromsötét volt, senki nem tudta mi történt. Az utasok sikoltozva kértek segítséget, teljes volt a zűrzavar. Nekem az arcom sérült, kiesett a fogam, a hátamat is megütöttem, még most is csupa vér.

Az asszonyt és keresztlányát végül a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. Mint mondta, a sofőrök a tragédia előtt félórával Balatonlellén cseréltek, ezért biztos benne, hogy nem a fáradtság okozta a bajt.

Az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt buszbaleset sérültjei közül 20-at vittek Székesfehérvárra, a Fejér megyei Szent György Kórházba, sérülteket vittek még Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra is.

A Fejér Megyei Hírlap megkeresésére a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szóvivője nyilatkozott az ott ápolt sérültek állapotáról.

Közülük tizenheten könnyebb sérüléseket szenvedtek, a kezelőorvosok az ellátásukat követően őket hazaengedték. Három beteg szorul kórházi kezelésre, közülük ketten bordatörést és mellkasi zúzódást szenvedtek, egy pácienst combnyaktöréssel kezelnek orvosaink a Szent György Kórházban – árulták el a megyei portálnak.

Indirekt/Blikk