2020.08.06
Berta, Bettina
Kezdőlap Belföld Megszakad a szív: legyőzte a betegség a Vasas 15 éves focistáját

Megszakad a szív: legyőzte a betegség a Vasas 15 éves focistáját

Viku, emléked örökké megőrizzük… – című írással búcsúzott a Vasas a Kubala Akadémia korábbi fiatal kapusától, Krisztiántól, akit tegnap hosszú idő után legyőzött a betegsége. 10 éves volt, amikor lebénult, 5 évig harcolt a betegséggel.

A vasasfc.hu oldalán leírta a fiatal Viku Krisztián szívbemarkoló történetét, igazi harcos volt.

Viku 2015. áprilisában egyik napról a másikra betegedett le, ám az eleinte ártalmatlannak tűnő meghűlés sajnos rohamos léptekkel romlani kezdett. A könnyen orvosolható diagnózis ellenére Krisztián egyre lázasabb lett, majd az újabb vizsgálat már tüdőgyulladást állapított meg – olvasható a Vasas oldalán.

Antibiotikumos kezelés következett, a család a gyógyulást várta, senki nem gondolta, ami ezután következett. Egy éjszaka alatt drasztikusan megromlott Krisztián állapota, a kezdeti hátfájás és lábzsibbadás tünetek megjelenése után néhány órán belül, a kórházba érkezést követően Viku már nemhogy a végtagjait nem tudta mozgatni, de a levegővétel is gondot okozott számára a bénulás miatt.

Az intenzív osztályon azon a hajnalon – emberi ésszel felfoghatatlan módon – felgyorsultak az események… intubálás… lélegeztetőgép… több hetes mély altatás… szívleállás… pacemaker… Bármelyik szó hallatán összeszorul a gyomrunk, de amikor egy kisgyermeket látunk ilyen állapotban, törékenyen, védtelenül, akkor jövünk rá mindannyian, milyen sebezhetőek vagyunk, s a kiszolgáltatott helyzetben – írják.

Krisztián nyaktól lefelé lebénult. Azóta családjával együtt vívta meg mindennapi harcait. Otthonában gyógyult, ugyanakkor iskolában tanult, kiemelkedő eredményeket ért el. Családjával kilátogatott a Vasas mérkőzéseire, az Akadémián korábbi csapattársaival együtt ünnepelt tornagyőzelmet – emlékezik a Vasas család.

Krisztiánról leírták, hogy életereje, küzdeni akarása emberfeletti volt. Mindig elszántság és a hit sugárzott belőle, személye példa lehet mindannyiunk számára.

“Krisztiánnak az angyalföldi klub volt a mindene, nekünk pedig Te, Viku mindig a Vasas része leszel, már a Vasas-családhoz tartozol, míg világ a világ… Nyugodj békében kis Harcos.” – búcsúztak tőle.

Indirekt/Blikk

CSENDES EMLÉKEZÉS"Krisztián halála az egész Vasas családot megrázta, így szerda este nyolc órától a Vasas SC, a Vasas…

Közzétette: Vasas SC – 2020. július 8., szerda