2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Megőrült az időjárás: tavasz van karácsonykor

Megőrült az időjárás: tavasz van karácsonykor

Csodás karácsonyi időjárást kaptunk, ami ezt a pár napot illeti. A fogvacogtató hideg és a nyálkás-esős hangulat is elkerüli Magyarországot. Habár a hegyekben a hó lassanként elolvad, oda se neki! Lesz még elég alkalommal hideg, hadd élvezzük most a szép idő adta örömöket az ünnep alkalmával!

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. A ködös részeken javulnak a látási viszonyok, viszont az északkeleti megyékben tartósan borult, párás maradhat az idő. A nyugati megyékben délelőttig gyenge eső, utána legfeljebb szitálás fordulhat elő. A délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések – írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb tájakon 6 és 11, a tartósan borult, párás északkeleti részeken 2 és 5 fok között várható. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap éjjel nagy területen rétegfelhőzet, illetve köd képződik, de magasabb szinteken is lesznek felettünk felhők. Az északkeleti tájakon gyenge eső előfordulhat. A délies szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –1 és +7 fok között alakul, a szeles dunántúli tájakon lesz a legenyhébb az idő.