2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Megőrült az időjárás: akár 12 fok is lehet ma

Megőrült az időjárás: akár 12 fok is lehet ma

Borús, sokfelé csapadékos időjárás várható ma, de van, ahol akár 12 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A mai időjárás Budapesten nagyrészt borult lesz, a város déli részén van esély a felhőzet felszakadozására és egy kis napsütésre. Késő estétől időszakosan előfordulhat eső, záporeső. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A borult tájakon 5-6, a napos részeken 7-8 fok lesz majd, estére pedig 4 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl délkeleti, valamint az Alföld déli és nyugati részén akár több órára is kisüthet a nap. Az északkeleti, keleti megyékben időszakosan előfordulhat eső, záporeső. Késő délutántól, kora estétől északnyugaton egyre többfelé lehet eső és zápor. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a középső tájakon többször is megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-8 fok lesz, de a tartósabban napsütése tájakon akár 9-12 fok közé is emelkedhet. Késő estére 1-6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a hidegfront vastag, összefüggő felhőzete fokozatosan kelet felé vonul, mögötte pedig napközben gyengébben és erősen felhős területek, időszakok is lehetnek. A nap első felében többfelé lehet eső, zápor, a második felében pedig a csapadékrendszer kelet felé elhagyja az ország területét. A déli, majd nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-9 fok között alakul – írja a met.hu.