2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Belföld Újra megházasodott a meggyilkolt soroksári futónő özvegye

Újra megházasodott a meggyilkolt soroksári futónő özvegye

Kilenc évvel a tragédia után újra megházasodott a meggyilkolt soroksári futó nő özvegye, Kardos Lajos. Újra megtalálta a szerelmet, egy testépítő hölgyet vett feleségül.

Kardos Lajos május elején vette feleségül párját. A férfi évtizedekkel ezelőtt testépítő versenyeken vett részt, most úgy hozta a sors, hogy ebben a világban találta meg újra a szerelmet. Új párja, Sebestyén Ágnes, aki a házasságkötéskor felvette férje nevét, így ma már Kardos Ágnesnek hívják, 42 évesen döntötte el, hogy fitnesz versenyző lesz, azóta nagy sikereket ér el. Most ötven éves a hölgy, volt már Európa-bajnok, 2018-ban a Wabba világbajnokságon pedig a második helyet szerezte meg „Miss Fitness” kategóriában – szúrta ki a Ripost.

Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult futni, majd miután a megszokott időben nem érkezett haza, a férje és a kisfia a keresésére indultak. Nem sokkal később a rendőrök a házuktól nem messze megtalálták Krisztina holttestét. Azóta az egész ország figyelemmel kíséri a gyilkossági ügy alakulását. Az édesanya gyilkosát öt évig nem lelte a rendőrség, s csak 2018-ban hozott áttörést a nyomozás. A laboratórium egyezést mutatott ki az akkor is börtönben ülő R. Szilveszter DNS-e és a helyszínen talált anyagmaradványok között. A pesterzsébeti kötődésű, egykor hajléktalanként élő férfi három év makacs hallgatás után vallomást tett, ám nem szóban mondta el gondolatait, hanem levelet nyújtott be a bíróságnak, kiemelve ebben, hogy Krisztina halálához nincs köze.

R. Szilvesztert végül 2019-ben helyezték vád alá, tavaly októberben pedig első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Az ügy hamarosan másodfokon folytatódik majd, mivel az ügyész azért fellebbezett, hogy 35 évig semmiképpen se bocsájthassák feltételes szabadságra a férfit, a vádlott és védője pedig részben enyhítésért, részben felmentésért nyújtott be fellebbezést.