2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Még az alsónadrágjából is drog került elő

Még az alsónadrágjából is drog került elő

Még az alsónadrágjából is kábítószergyanús anyag került elő annak a férfinak, akit a budapesti rendőrök egy szabadnapos kollégájuk segítségével fogtak el Zuglóban.

A járőrök egy szabálytalanul közlekedő autósra figyeltek fel Budapest VIII. kerületében. A sofőr nem használt irányjelzőt a sávváltás során, amivel fékezésre kényszerített egy másik autóst. A rendőrök több kerületen át követték, mivel a férfi a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg – írja a police.hu.

Egy XIV. kerületi utcába érve, a kocsi lassítani kezdett, majd mielőtt megállt volna, a sofőr a járműből kiugrott, aztán futni kezdett az őt követő járőrök elől. A menekülés azonban kimerítőnek bizonyult, így a férfi egy kuka mögé bújva próbált meg elrejtőzni: sikertelenül. Elfogásához a Készenléti Rendőrség állományában dolgozó szabadnapos rendőr, Magyar Zoltán r. törzsőrmester nyújtott segítséget, aki a 31 éves férfit elsőként utolérte, majd az intézkedő járőröknek átadta.

A férfi ruházatának átvizsgálása során a zsebeiből négy darab, alufóliába csomagolt növényi törmelék került elő. A sofőr ekkor azt is bevallotta, hogy fél órával korábban egy adag füvet elfogyasztott, egy további csomagot pedig az alsónadrágjába rejtett.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei a férfitól 3,7 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra. ​Az általa elkövetett közlekedési szabálysértések miatt szabálysértési eljárást indítottak, emellett járművezetés bódult állapotban és kábítószer birtoklása miatt folyik nyomozás ellene.