2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Március 8-ig biztosan előzetesben marad Schadl György

Március 8-ig biztosan előzetesben marad Schadl György

Továbbra is letartóztatásban Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

A sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jelenleg is letartóztatás hatálya alatt áll és a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az erre vonatkozó indítványának megfelelően, a bíróság a kényszerintézkedést 2022. március 8. napjáig meghosszabbította.

Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő széles körű nyomozás folyamatos, a főügyészség az eljárási cselekményeket soron kívül végzi és valamennyi felmerült bűncselekmény gyanúja esetén megteszi a szükséges intézkedéseket – írta közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Nemrég a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökét, Schadl Györgyöt és feleségét a Liszt Ferenc reptérről vitték el a rendőrök, amikor külföldre akartak távozni. Később pedig kiderült: a sötét ügy egyik érintettje Völner Pál, aki a gyanú szerint vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől. Az ügy gyanúsítottjait – főleg bírósági végrehajtókat, élükön a végrehajtók elnökével – a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le.